En romantisk och lite höstigare variant av alla sommarklänningar

I juni fick jag sydille och snöade in på det där med rullfåll och volanger. Lite mer kvinnligt och romantiskt helt enkelt. Det skapades en rad klänningar och överdelar som ni redan hunnit få se, men även denna klänning syddes faktiskt då. Tyget hade jag tänkt spara just till hösten för att sy något då. Men så hade jag plockat fram det för ett annat ändamål och fick plötsligt en idé som bara var tvungen att förverkligas. Så himla romantiskt är ju inte tyget i sig, men själva modellen med rynk, volanger och rullfåll känns som en ganska romantisk stil.
 
Mönstret har precis som tidigare klänningar sitt ursprung i en blandning utav Onion 2041 samt Ottobre Creative damtoppar. Men den här gången ville jag ha en nätt liten ärm också. Och nu är mönstret mer format. Både vid bystpartiet, men även över midja och höft. Om man tittar på det övre framstyckets mönsterdel så påminner den väldigt mycket om skärningen på en bh i nederkanten. Det går alltså upp i mitten och är rundat som en glad mun under varje bröst. Rynket har sedan behållits på kjoldelen mitt mellan bysten. Klänningen avslutas med två volangkanter. Den första ca 3 meter lång och lite bredare, den andra ca 6 meter lång och alltså smalare. Allt har avslutats med rullfåll, liksom ärmarna.
 
När klänningen var "färdig" åkte den på och jag kunde konstatera att volangkanten gjorde den så pass tung så att den behövde formas till lite. Från under bysten och ner såg den annars ut att hänga som ett tält vilket inte såg helt smickrande ut. Så jag nålade och fixade lite framför helfigursspegeln för att ta fram midjan lite tydligare, utan att klänningen skulle vara helt slimmad. Sedan klippte jag bort tyg och ritade över på mönstret och satta mig vid symaskinen igen. På med klänningen för provning och resultatet vid midjan var betydligt bättre. Men över höften var det en katastrof. Kurvan gav nu en spetsig höft som behövde mjukas upp. Nytt nålande och så samma procedur igen. Och där kom den, fullträffen! Nu närmar det sig höst och klänningen har i ärlighetens namn redan använts en del under hösten, men lär fortsatt bli använd, det är säkert.
 
 
 Tyg: inköpt genom Tygsamlarna på Facebook. Tror det är typ från Ohlssons stuvlådor eller liknande. Gillar framför allt de petrol inslagen i tyget. Storlek ca 40/42 M.
 
Kategori: Klänningar & Tunikor Taggar: jersey, klänning, rullfåll, rynka, trikå, viscose, volanger;
Kommentera inlägget här: